• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 2 minutters læsetid

  Det er det samme hvert år. Så snart solen får magt i det tidlige forår, vrimler det ud på gader og stræder med vinterblege danskere, der higer efter solens opkvikkende og humørfremmende stråler. Du ser dem alle steder; på byernes caféer, i haver og langs stranden pakket godt ind. Og ofte med noget at drikke i hånden. 

  Tidligere var det måske en øl eller et glas hvidvin, der blev nydt, men meget har ændret sig over de seneste 5-10 år. Roséen har nemlig vundet indpas alle steder - fra de smarteste københavner-caféer til JAMAS Wines gamle hjemmebane i det vestjyske. Og det med god grund. Rosé kan noget særligt med sin kombination af lethed, friskhed og ofte læskende bærfornemmelser. 

  Men hvad er rosévin og hvordan laver man det? Det kan du blive klogere på her. 

  Hvad er spansk rosévin og hvordan produceres det?

  Rosévin er ikke en særlig drue. Det er ganske enkelt en vintype - på linje med rødvin, hvidvin og mousserende vin.

  Rosévin produceres ved at lade den pressede druesaft hvile med drueskallerne i relativt kort tid - fra kun et par timer op til ca. et døgn. Ved at reducere tiden med det, man kalder skindkontakten - hvor drueskallerne og druesaften har kontakt - så stopper man rødvinsprocessen, og frembringer i stedet den lyse og smukke rosévin.

  Det er nemlig i selve drueskallerne, man finder aromastoffer og farvepigment. Derfor; jo længere tid en rosévin får lov at ligge med skindkontakt, desto mørkere og kraftigere vil vinen være. 

  Det er også muligt at lave rosévin ved at blande færdige rød- og hvidvine, men det ser man relativt sjældent i Spanien. 

  Hvilke druer bruger man i spansk rosévin? 

  I Spanien bruger man de fleste rødvinsdruer til at fremstille rosévin. De mest gængse druer i rosévine fra Spanien er garnacha, mencia og monastrell, der alle giver fantastisk livlige og interessante rosévine med god syre.

  Hvordan smager spansk rosévin? 

  De fleste rosévine - i hvert fald dem du kan finde hos JAMAS Wine - er karakteriseret ved at være friske, frugtige og med en god syre. Oftest med følgende noter: 

  • Røde bær som jordbær, hindbær og kirsebær
  • Citrus
  • Melon
  • Blomster

  Mad og spansk rosévin

  Vi anbefaler i den grad at prøve rosévine til salater, pastaretter, fisk og skaldyr. 

  Interesseret i at smage?

  Tjek JAMAS Wines udvalg af spanske rosévine lige her: https://jamaswine.com/collections/rose

  Priser fra kun DKK 79