• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 16. December - Vinbonden der lignede en filmstjerne..

  2 minutters læsetid

  Jamen, var det ikke ....?

  Det er sansynligvis noget du kender til på gaden, på restauranten eller i butikken. Dét der med, at man ser en person, der ligner en kendt person. 

  Sådan en oplevelse havde JAMAS Wine også på et vingårdsbesøg i det fantastiske Bierzo i sommeren 2019.

  Saul fra Homeland?

  Måske har du set den amerikanske thriller-serie Homeland? Vi havde hvert fald et deja vu, da vi besøgte troldmanden fra Bierzo, Luis Peique. 

  Vi blev mødt af vingårdsdirektøren, der samlede os op i en (engang) hvid 4-hjulstrækker. Som 3 soldater på ladet af en MB 240 4x4 militærbil, blev vi fragtet gennem de stejle vinmarker til udsigtsposten over de smukke Peique marker.

  Chauførren synes vi dog at have set før. Han lignede simpelthen til forveksling den snu CIA bagmand Saul Berenson fra Homeland. Og snu, det var han. Ikke på efterretning (tror vi), men så sandeligt indenfor vindyrkning. Er det bare os - eller er ligheden slående?

    

  Luis Peique og de topanmeldte vine

  Historien om familien Peique stammer fra landsbyen Valtuille de Abajo, en landsby med ikke mere end hundrede beboere, hvor anekdoterne omkring Peiques vin levede i de små hjem. De ældre generationer af Peique familien lærte de yngre generationer om vinhåndværket og den særlige indsats, der skal til for at skabe vin, der bliver husket. 

  I 1999 producerede Peique de første 10.000 flasker i den første årgang. Indtil da var Peique produktionen ikke kommercialiseret. De første flasker blev opbevaret i Peique familiens venners kældre, fordi de ikke selv havde pladsen. 

  Har du ikke prøvet dem, så hermed en stor anbefaling:

  🍷  Peique Ramon Valle (97 pts. af Decanter og best in show af 16.000 vine)

  🍷  Luis Peique Red 2014 (topvinen der oser af klasse. Kirsebær og lakrids i en mundvandsdrivende symfoni)

  JAMAS Wines besøg hos Peique var gennemsyret af en stor seriøsitet omkring vinen, markerne og produktionen. Og en enorm venlighed og entusiasme. Vi blev taget rigtig godt imod og vist det vidunderlige landskab i Bierzo, hvor Mencia-druerne vokser.