• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 17. December - Rødvin - når det skal være fra øverste hylde...

  2 minutters læsetid

  Topvine - og hvorfor bør du prøve?

  I dag vil vi gerne dele 3 bud på absolutte topvine i JAMAS sortimentet. "Hvad er jeres allerbedste vine - hvis nu jeg skal prøve et par stykker"? Det spørgsmål får vi med jævne mellemrum. Herunder får du 3 øjeblikkelige bud - baseret på den årstid vi befinder os i netop:

  Her om vinteren, har vi brug for lidt mere kraft og fylde i vinen, til at give os varmen og hamle op mod de typisk lidt kraftigere retter vi spiser.

  Vinene i uvilkårlig rækkefølge:

  🍷  Carracedo 2016 (Kåret til "årets vin i Spanien" af det amerikanske Sommelier Forbund) Her er det altså svært at få armene ned. Carracedo er et absolut pragteksempel på, hvorfor et område som Bierzo stormer frem på den internationale vinscene. Intens og kompleks, men samtidig uhyre elegant Mencia med kirsebær, blommer hindbær, peber og lakrids i smagen.

  6/6 stjerner hos mediet "Vin i Øjenhøjde" og nu med "Sommeliers Choice Awards" der udnævner den med det beskedne stempel - Årets vin i Spanien!

   

  🍷  Paixar 2018 (Modtog vilde 96 points af Robert Parker) Vær klar til at overgive dig fuldstændigt til Mencia druen. Toppen af Bierzo og Mencia.

  Ikke så meget at rafle om - bare hamrende høj kvalitet. Paixar fra Luna Beberide er en kompleks vin med høj mineralitet, balsamico-noter og krydderier. Stor personlighed takket være terroir og Mencia druens elegance. Stort gemmepotentiale (indtil 2030) - men allerede nu en absolut fremragende samgsoplevelse.

  96 point af Robert Parker finder man meget sjældent i denne prisklasse.

  🍷  Finca Iscorta Gran Reserva 2010 (Gran Reserva med flotte 94 Parker points) Når det skal være det gamle traditionelle Rioja - og endda Gran Reserva - så skal det være Finca Iscorta. En kæmpestor og generøs enkeltmarksvin - hvor kun de allerbedste druer kommer i betragtning. Stor og fyldig, men samtidig uhyre elegant smagsoplevelse - der bliver ved og ved!

   

  I morgen bringer vi vores bud på 3 top-hvidvine til årstiden...