• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 3. December - Èn af de dage man altid vil huske

  2 minutters læsetid

  Du kender det helt sikkert selv fra en ferie eller lignende? En dag du aldrig kunne have forudset, men som pludseligt bliver til et u-udviskeligt godt minde.  

  Grib dagen...

  En dag der er planlagt, men som tager en drejning. På den gode måde. Den situation, hvor du må tage stilling til om du skal holde dig til manuskriptet eller gribe de muligheder og oplevelser der pludseligt byder sig. Vi valgte det sidste - på denne julidag hos familien Luberri i Elciego, Rioja. 

  Et vingårdsbesøg, der greb om sig

  Familien Luberri og deres moderne vine i Rioja, havde længe været et fast planlagt stop på vores tur. Fredag formiddag kl. 11 skulle vi mødes med ægteparret, Carlos og Laura, der ville vise os rundt og byde på en smagning af deres livsværk, Luberri Familia Monje Amestoy. Et ekstraordinært varmt og gæstfrit par, tog os med gennem traditioner og historie - og hvordan de udlevede deres filosofi inden for moderne, frisk Rioja vin. 

  Efter endt rundvisning, smagte vi på 4 udvalgte hvid- og rødvine i deres "unge" kategori. Carlos talte engelsk, Laura gjorde ikke endnu - men det kom senere. Vi tilbragte et par gode timer sammen i deres vinkælder samt hyggelige smagelokale - og vi var i fin tid til dagens resterende planlagte aktiviteter.

  Men vi skulle ikke hjem - vi skulle videre... Carlos og Laura insisterede nemlig på, at tage os med ned på den lokale gourmet restaurant i Elciego, som lige kunne nås inden siestaen. Her rakte Carlos ved ankomst med den største selvfølgelighed tjeneren to flasker medbragt vin, for at modtage de selvsamme vine, behageligt afkølede fra vinkøleskabet, til det allerede opdækkede bord.

  Og her ventede en 5 retters menu af uhørt højt niveau, altsammen lokale spanske specialiter. Jamon, marineret svinekød og jeg skal gi' dig. Et overdådigt måltid med vin og masse snakke om livet i Rioja kontra Danmark. Vi blev forkælede på den mest naturlige og gæstfrie måde, som vi aldrig har oplevet lignende. 

  Nu vinsmagning runde 2 - og solnedgang i vinmarkerne

  Siestaen var aflyst - og det samme var alle vores andre planer denne dag. Vi skulle hjem og smage videre på sortimentet - og det udviklede sig efterhånden til en munter eftermiddag, selvom vi havde "spyttet" på formiddagens smagning. Stemningen, atmosfæren og to kulturers møde, kunne ikke have klikket meget bedre. De de gav sig tid, og tid de sikkert ikke havde planlagt på forhånd, følte vi. 

  Efterhånden som aftenen skred frem, stødte flere familiemedlemmer til og stemningen var opløftet. Dog ikke mere end, at vi alle blev transporteret op til deres højest liggende vinmark, hvor et medbragt klapbord dannede base for medbragt vin, oliven og vand. Herfra så vi solnedgangen gå ned over bjergtoppene, mens vi fik historien om den tilstødende saltvandslagune, der har lagt navn til flere af deres vine. 

  Et helt fantastisk besøg, hos en helt fantastisk og gæstfri familie, udgjorde en dag JAMAS Wine aldrig vil glemme. Både pga. af selskabet - men så sandeligt også pga. af introduktionen til deres elegante moderne Rioja vine.

  Vi mødte også Señior Florentino, grundlæggeren af vingården. Dette møde fortjener en særskilt historie, i et senere afsnit.

   

  Billede fra afgangen af første palle fra Luberri til JAMAS Wine i Danmark.