• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 14. December - Når proppen bliver til et missil

  2 minutters læsetid

  Har du nogensinde åbnet en flaske champagne eller cava, som du ikke blev helt færdig med? For at gemme den og bevare boblerne bedst muligt, har du måske placeret en ske i åbningen, frem for en prop? (Og hey, den ske er en myte). Det virker simpelthen ikke. Det bedste du kan gøre, er at isætte en hvidvins- eller rødvinsprop. Så holder den fint op til 48 timer). 

  Her skal du høre om "anderledes" oplevelse, fra en vinsmagning i København. 

  Vinsmagning i Politikens Hus...

  Efter en god vinsmagning for nogle år tilbage inde på Politikens Hus, havde vi købt nogle udvalgte flasker, der skulle nydes i løbet af efteråret. Det var både rødvin, hvidvin og et par flasker cava.

  Da vinsmagningen var slut og vi havde handlet færdig, stod nogle leverandører med nogle 3/4 flasker, der ikke var blevet drukket. For ikke at lade de gode dråber gå til spilde, fik vi et par flasker med hjem, der næsten lige var blevet åbnet. Planen var at de skulle drikkes aftenen efter. 

  En pinlig tur i metroen

  I godt humør, slæbte vi vores vinkasser ned til metroen på Rådhuspladsen. I inderlommen på blazeren, kunne lige præcis være en flaske 3/4 fuld cava. Den var med hjælp fra vinleverandøren blevet "proppet" - og ja, der skal presses godt til for at få den tilbage, når den først er fløjet af. Men det gik... Sådan da.

  I metroen sad vi og talte om aftenen og de spændende ting vi havde smagt. Forestil dig en pænt fyldt metro med muntert snakkende folk.

  Efter en gåtur og sandsynligvis en del rystelser, var undertrykket i cavaen begyndt at arbejde. Og lige før ankomst på Nørreport St. skete det så...

  Et brag, at sammenligne med et pistolskud, lød fra jakken. Et "uppercut" af dimensioner havde ramt min hage. Forvirret og med en øm kæbe kiggede jeg mig omkring, hvor folk sad i forsvarsposition med hænderne til hovedet. Ingen vidste hvad der var foregået. Det gjorde jeg...

  Proppen var gået løs, og havde kanoneret sig selv af. På forunderlig vis, var proppen røget tilbage ned i jakken, hvorfor den ikke var at syne nogle steder.

  For at berolige folk omkring mig, måtte jeg åbne jakken og tilstå at der ingen grund til panik var. Med mindre man var min hage. Folk brød sammen af grin og tog sig et par læringer med: 1) Sæt ikke proppen tilbage i en cava og udsæt den for undertryk. 2) Hav den for guds skyld ikke i inderlommen...

  Hos JAMAS Wine, kan vi tilbyde disse mousserende.

  Alle skønne bobler - og med sikkerhed meget bedre på bordet end i inderlommen:

  🥂  Espumoso Serie Naranja (129,- pr. stk. v. køb af 6 flasker)

  🥂  Can Xa (85,- pr. stk. v. køb af 6 flasker)

  🥂  Emendis Vintage Brut 2017 (95,- pr. stk. v. køb af 6 flasker)

  Vi har også sammensat et par smagekasser til nytårsaften - se dem nederst på siden lige her.