• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 13. December - Sankta Menciaaaaa

  2 minutters læsetid

  Nu bæres lyset frem...

  Men vi er exceptionelt dårligere sangere, hvorfor vi lader andre om Lucia i dag og i stedet hylder en navnesøster - en af vores yndlingsdruer i Spanien: Mencia. Kender du den allerede? Det er i sandhed et fremragende bekendtskab.

  🍇  Mencia - den frække spanske fætter til Pinot Noir

  Mencia er en rødvindrue, der primært dyrkes og excellerer i de nordvestlige vindistrikter, Bierzo og Ribeira Sacra. Områder der adskiller sig markant, fra hvad man måske kunne forvente af Spanien. Det er bjergrigt, frodigt, regnfuldt og så har man en masse små mikroklimaer, der skaber nogle virkelig gunstige forhold for vinproduktion. Jordbunden har ligheder med det mere kendte Priorat, hvor det er skiffer og granit der dominerer. Konsekvensen er nogle unikke mineralske, krydrede og urtede vine. Vin med spændende kant!

  Egentlig har Mencia-vine været karakteriseret ved deres lette, lyse og runde udtryk - dog med en højt syrepræg, til at bringe friskhed i vinene. Der er i dag kommet så meget ekspertise, erfaring og finesse i områderne, at der nu også laves uhyre elegante, komplekse og dybe vine - med et flot lagringspotentiale.

  Siger man Mencia, siger man også "vinguruen" Raul Perez

  Amen altså... Tjek lige denne karismatiske og flotte mand. Vi kan ikke få armene ned - og det kan den internationale vinscene heller ikke, når det kommer til hans resultater med Mencia-druen. Men hvem er han?

  Raul Perez, mine damer og herrer. En mand der har opnået kultstatus for hans fremragende sans for vindyrkning. Han er en mand, med den største respekt for naturen, som har den altoverskyggende filosofi: Minimal intervention og lad druen "tale" hvor den står. Han er spansk mester, hvis ikke verdensmester, i at analysere alle forhold omkring jordbund, mikroklimaer og naturligt påvirkende forhold. Han har ikke en one-size-fits-all tilgang til Mencia. Det kommer an på området, den enkelte mark. Han tilpasser sig naturen og formår at skabe vine og vin-projekter, der skraber den ene topanmeldelse efter den anden, til sig.

  Raul's helt store styrke, er at skabe udtryksrige vine med kant og finesse. 

  Derfor er han også en af de mest eftertragtede konsulenter på den spanske vinscene og han rådgiver i dag et dusin af vingårde. Er du nysgerrig, kan du smage hans indflydelse hos JAMAS Wine i følgende vine:

  🍷 Finca Millara - El Prohibido (let, hindbær- og jordbær, frisk og syrlig) 

  🍷 Finca Millara - Naranjos (Silkeblødt mesterværk af røde frugter og fad)

  Afslutningsvist, synes vi du skal se et par smukke billeder, fra vingården Finca Millara og deres stejle vinterasser. 

  Et gudesmukt sted, der oser af passion og kompetence. Bedøm selv.