• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 12. December - Laks skaber gode relationer, åbenbart...

  2 minutters læsetid

  Et møde med en skeptisk spansk Señior

  Hvis du læste afsnit 3 og vores besøg hos Luberri-familien i Rioja, husker du måske at vi midt på aftenen mødte grundlæggeren af vingården, Florentino.

  Her skal du høre om en uventet ice-breaker, der skabte en god relation..

  Mødt med skepsis - 3 danske vinturister 

  Skepsis kan være sundt - det ligger ligesom i vores natur. Det gjorde det også i Florentino, der stødte til vores exceptionelt hyggelige og en smule løsslupne vinsmagning hos Carlos og Laura.

  Der var en helt særlig aura, da han trådte ind i lokalet. Han satte sig ved bordet uden at hilse på de danske 3 gæster (dvs. JAMAS Wine). Helt tydeligt, var han en smule forbeholden - var vi nu også var seriøse købere - eller blot 3 drenge der godt kunne lide vinens effekt?

  Det kan man egentlig ikke fortænke ham i, da vi trods alt allerede havde nydt deres vine i nogle timer efterhånden. Med andre ord; det var begyndt at "summe lidt i kroppen" på den behagelige måde. Men nu måtte vi beherske os.

  Carlos og Laura fik heldigvis givet os et hint om Florentino, som skulle vise sig at blive guld værd...

  Og nu til laksen...

  Florentino kunne lide at fluefiske. Det blev vi fortalt. Til vores held, var den ene af JAMAS Wines stiftere en garvet lystfisker. Vi kunne desværre ikke kommunikere ordentligt, men heldigvis siger et billede mere end 1000 ord. Mathias bedte Carlos og Laura fortælle, at han i foråret havde fanget en stor Salmón i foråret i Danmark. Florentino ville se bevis. Mathias rejste sig, at gik ned til bordenden og præsenterede stolt sin telefon med beviset. 

  Og HER blev han tydeligvis imponeret, den gode Florentino. Dét var vendepunktet og som dug for solen lettede skepsisen. Han vidste tydeligvis godt, at der går mange timer og "hårdt arbejde" ved åen, for at lande sig hjemmefanget laks til resten af året.

  Indtil vi blev kørt i vinmarkene til solnedgang, fik vi også et par røverhistorier fra hans fisketure. Ikke at vi forstod meget - men et metermål mellem to håndflader der vokser fra gang til gang, er ikke at tage fejl af.

  I dag gik der mere fisk end vin i den - men relationen blev god - og fiskehistorier er helt sikkert på agendaen næste gang vi skal besøge Luberri familien 🎣🍷

  Tjek de skønne moderne Rioja vine, som Luberri producerer herunder:

  🍷  Biga de Luberri 2018 (Flot repræsentant for det moderne Rioja - 5/6 ⭐️  af vinanmelderne (Vin i Øjenhøjde) 

  🍷  Las Salinas Beltza 2018 (fra marken der skråner ned mod saltvandslagunen, drivende mineralitet og masser af power. Se lagunen nederst)

  🍷 Monje Amestoy Reserva 2015 (chokolade, frisk frugt, blomme og rundet fad)