• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 3 minutters læsetid

  Scenen: Vinøs - Vinteren 2019
  Vi spoler tiden tilbage til en mørk fredag aften i vinteren i 2019. Scenen er favorit-vinbaren Vinøs på Amager. Mathias og Jacob har indfundet sig og er godt i gang med den spanske tapas og den første flaske rødvin. Stik imod JAMAS Wines nuværende præference for spansk vin, har vi taget hul på en flaske amerikansk Pinot Noir fra Oregon.

  Simon ankommer og der kan tages hul på aftenens helt store emne, nemlig skabelsen af et fælles vinprojekt.

  Hvorfor igangsætte et vinprojekt?
  Vi har alle tre kendt hinanden siden midt 90’erne i det vestjyske. Vi har delt uendeligt mange flasker vin sammen, og deler heldigvis også den samme opfattelse af god vin. Problemet er blot, at vi for sjældent finder den. Altså den gode vinoplevelse. I hvert fald til de penge, vi kan betale. Og tro mig; vi har ledt. Både i supermarkederne og på webshops med lysende gule tilbudsskilte, hvor man til tider tænker, at besparelsen er for god til at være sand.

  Filosofien bag JAMAS Wine
  Derimod har vi ofte fået en god vinoplevelse, når venner og bekendte har anbefalet en særlig vin, de netop har prøvet. Og så er det for os lige gyldigt, om den er købt på nettet eller i en vinbutik.

  Lige netop det - anbefalingen af den gode vinoplevelse til venner og bekendte - blev vi enige om den aften på Vinøs, måtte være ledestjernen i vores eget vinprojekt. Vi blev enige om et mål for forretningen: at vi altid med hånden på hjertet skal kunne anbefale vores venner og familie en hvilket som helst vin fra vores sortiment til den pris, vi har sat - og med god samvittighed.

  Det er sådan JAMAS blev født den aften, og sådan vi ønsker at drive vores vinforretning.

  Det store JAMAS kort
  Efter den første lange snak om vinprojektets retning, er Pinot’en fra Oregon tom. Vi har nu en retning for vores projekt og er klar på mere. Og hvorfor ikke blot starte det hårde eksplorative arbejde med det samme. Det er tid til en ny vin.

  Det første spørgsmål, der skal besvares inden vi vælger: hvilket land skal vi først sælge fra? Det går hurtigt. Spanien. Vi er alle tilhængere af den store diversitet i spansk vin, og vi føler, at her hænger pris og kvalitet som oftest bedre sammen.

  Vi sidder med det store Spanien kort fremme og studerer samtidig Vinøs’ vinkort. Nu skal den første vinrejse i JAMAS Wine-regi planlægges. Otto (den rare og kloge Vinøs-ejer) kommer forbi, og vi spørger ham, om han ikke kan anbefale en flaske fra et spansk vindistrikt, der er mindre kendt i Danmark. Det kan han. Han går ud i baglokalet og kommer retur med en rødvin fra Bierzo, der tilfældigvis lige har været på en smagning i Vinøs.

  Ingen af os har smagt det før, men vi er solgt. En CimaBella fra Bodega del Abad i Bierzo på mencia-druen. Fantastisk oplevelse. Flot dybrød og silkeblød. Frugtpræget og krydret, men samtidig let.

  Bodega del Abad bliver dermed plottet ind på det store JAMAS vinkort som den første og resten er historie.

  I dag hedder brandet fra Bodega del Abad Abad Dom Dueno og hos os sælger vi både rødvinen Laderas del Norte 2018 (CimaBella), rødvinen (og storebror) Carracedo, samt de to hvidvine Abad Dom Bueno Godello og Abad dom Bueno Godello Esencia.

  Laderas del Norte er i dag all time favorit i sortimentet.

  CimaBella, Bodega del Abad, Bierzo, Spanien

  CimaBella, Bodega del Abad, Bierzo, Spanien

  Laderas del Norte, Bodega del Abad

  Laderas del Norte, Bodega del Abad