• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 9. December - Juleand og JAMAS Wine - 4 generelle råd og 3 konkrete anbefalinger!

  2 minutters læsetid

  Ja ja - tiden flyver her i december. Og den her måtte jo komme på et tidspunkt. Fordi d. 24. december omkring kl. 19, når alt står på bordet og dufter, så skal vi afslappede kunne læne os tilbage og overgive os til nydelsen. Vinen er vigtig for helhedsoplevelsen - den skal kunne bære æren, at være udvalgt til årets måltid! 

  Men det ved du selvfølgelig godt.

  Hvilke vine passer til anden eller gåsen - og hvorfor?

  Det kan være lidt af et forhindringsløb, at få vinen til at "spille bande" med surt, sødt og fedme. Det allervigtigste er at vinen har volumen, både i alkohol og smag, til at kunne hamle op med den fede mad. Her et par simple huskeråd:

  🦆  Alkohol, volume og sødme... der skal en høj alkoholprocent, til at spille op mod fedmen i maden og sødme til at matche tyngden i kødet og tilbehøret  

  🦆  Undgå for meget garvesyre... altså tannin (det der tørrer og strammer i munden). Det vil fungere knapt så godt til sødmen i den brune sovs og rødkålen.

  🦆  Vin med alder... fungerer rigtig godt, så længe at friskheden stadig bevares. Alderen giver typisk en høj koncentration, som giver vinen de muskler den har brug for i kampen med anden.

  🦆 Fadpræg... er en rigtig god idé, så længe det ikke "overdøver" vinen. Men der skal kraft og power til at "skære igennem" fedtet. Og så skal den have en frugtig karakter.

  Hvilke 3 vine anbefaler JAMAS Wine juleaften?

  🍷  Calitrancos 2015 (299,- pr. stk v. køb af 4 flasker)

  🍷  San Jorge Reserva 2015 (139,- pr. stk v. køb af 6 flasker)

  🍷  Finca Iscorta Gran Reserva 2010 (249,- pr. stk. v. køb af 6 flasker)

  Simon drikker:


    "For det første, er det jo frygteligt at skulle vælge mellem tre vine i denne kaliber. Og så endda "egne børn". Men valget er truffet og vi drikker Finca Iscorta i år. Den er utrolig intens og koncentreret, men samtidig har den finesse og en perfekt afdæmpet tannin-struktur. Modne sorte og røde frugter og en anelse brændt fornemmelse, der vil passe godt til det sprøde skind (og flæskestegens skorper). Vedholdende i smagen og volumniøs - vi går med toppen af det traditionelle Rioja!
    

  Jacob drikker:

                           
  "Årets største vindilemma. Sidste år drak vi Finca Iscorta Gran Reserva 2010. Et fuldstændigt fremragende valg - hvis jeg selv skal sige det. Men i år skal vi jo prøve noget andet, ellers ville det næsten være for nemt. Jeg har ikke besluttet mig 100%, men alt peger mod Ribera del Duero og  San Jorge Reserva 2015. Masser af power og fylde, vanilje, tobak, læder - blød og afrundet. Her får du virkelig meget vin for pengene - og min forkærlighed for Ribera del Duero vinder i år. Anden bliver glad igen i år tør jeg godt love.