• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • Toro betyder Tyr på spansk, hvor det præcist stammer fra vides ikke, men navnet beskriver meget godt de potente rødvine fra området. Toro ligger i den nordlige del af Spanien, tæt på grænsen til Portugal og nordvest for Rioja området.

  Toro generelt

  Toro er en af verdens ældste vinproducerende regioner. Romerne menes at have indført vindyrkning til området engang i det 1. århundrede f.Kr. I løbet af århundrederne er regionen blevet erobret, styret og plyndret af flere udenlandske magter, herunder maurerne, briterne og franskmændene. I 1970'erne blev de første skridt taget for at skabe det, der senere skulle blive Toro DO, som blev endegyldigt etableret i 1987. Formålet med DO Toro er at regulere vinproduktionen i et forsøg på at garantere vinens oprindelse og kvalitet der er regionen værdig.

  Ung rød:drikkes bedst samme år

  Roble: en ung rød i alderen mellem tre og seks måneder (kan indeholde lidt Garnacha)

  Crianza: lagret i mindst to år, heraf mindst seks måneder i egetræsfad

  Reserva: lagret i mindst tre år, heraf et år på egetræsfad

  Gran Reserva: lagret i mindst fem år, heraf to år på egetræsfad

  Rosévinene er lavet af 50% Tinta de Toro og 50% Garnacha

  Hvidvinene er lavet af 100% Verdejo eller 100% Malvasía

  I slutningen af det 19. århundrede blev der eksporteret store mængder vin til Frankrig da vinlusen hærgede. De lokale vinstokke i Toro blev ikke påvirket i samme grad, da de var beskyttet af den sandede jord der er i området. Af denne grund blev vinstokkene fra andre regioner i Spanien erstattet med vinstokke fra Toro. Helt unikt har Toro stadig en række meget gamle vinmarker med Tinta de Toro fra før vinlusens indtog. Fra disse ældgamle vinmarker kan du finde noget meget spændende vin.

  Toro’s rødvine en formidabel evne til at ældes med ynde, så gem gerne vine fra Toro i længere tid +10-15 år.

  Terroir & Klima

  Jordbunden i Toro er en blanding af sand og ler, som har et højere vandindhold end den jord, der findes i andre dele af Spanien. Vinmarkerne ligger mellem 600 og 800 m. over havets overflade.

  Toro har et ekstremt indlandsklima (lange, varme somre, kolde vintre), som er i nogen grad påvirket af Atlanterhavet.

  Temperaturerne varierer meget og spænder fra -11°C om vinteren til 37°C om sommeren.

  Nedbør er der ikke meget af og der falder mellem 350 og 400 mm regn om året.

  Druer i Toro

  Ca. 98% af al den vin der bliver produceret i Toro er lavet på Tinta de Toro.

  Primære røde druer: Tinta de Toro (variation af tempranillo), Garnacha

  Primære hvide druer: Verdejo, Malvasía Castellana

  De typiske smagsnuancer du får fra Tinta de Toro er kirsebær, røde og sorte bær. Du kan også fange noter af urter og krydderier, som lakrids og anis. Der bliver traditionelt set brugt amerikansk eg sammen med Tinta de Toro, de unge vinmagere har dog en forkærlighed for ståltanke.

  Mad & Vin i Toro

  Tinta de Toro er perfekt med lam og svinekød. Den er god med god til det magre kød, men mangler tanninerne til et fedt oksekød. Helt ung Tinta de Toro passer godt til både krydrede og tomat baserede retter.

  Toro’s rødvine er kendetegnet ved kombinationen af stor styrke, fyldig frugt, friskhed og syre. Derudover har Toro’s rødvine en formidabel evne til at ældes med ynde.

  De typiske smagsnuancer du får fra Tinta de Toro er kirsebær, røde og sorte bær. Du kan også fange noter af urter og krydderier, som lakrids og anis. Der bliver traditionelt set brugt amerikansk eg sammen med Tinta de Toro, de unge vinmagere har dog en forkærlighed for ståltanke.