• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • Spaniens største vinproducerende region, der rummer både flere verdenskendte DO’er og nogle små knap så kendte områder. Indeholder nogle af de højst beskattede og stolteste spanske vine, og samtidig sydende og fremadstormende områder, der åbner helt nye og spændende vinkapitler for vinnydere verden over.


  Castilla Y Leon generelt

  Røde druetyper:Tempranillo (Tinta del Pais, Tinto Fino, Tinta de Toro), Garnacha Tintorera (også kendt som Alicante Bouschet), Mencia, Garnacha, Juan Garcia, Rufete, Bruñal, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon og Malbec.

  Hvide druetyper:Albillo, Viura, Verdejo, Malvasia, Sauvignon Blanc, Godello, Palomino, Doña Blanca

  Med så stor en diversitet i Castilla y Leóns repræsenterede DO’er, er stort set alle spaniens vinificeringsteknikker anvendt her. 

  Andengæring til fremstilling af de mousserende vine, hvor vinens bobler udvikler sig i flasken. Omrøring af bærm til særlig de fadlagrede hvidvine for at fremhæve fylde og aromer. Teknikker som helklasefermentering, maceration, carbonisk maceracion (maceracíon carbónica) og malolaktisk gæring anvendes af vinmagere til at få det udtryk frem de gerne vil have i vinen.   

  Klassifikations-systemerne er opbundet på de enkelte områders DO’er. Der er vidt forskellige krav og regler, men fælles er at disse krav i sidste ende højner kvaliteten og sikrer retningen fremadrettet for spansk vin.

  Terroir & Klima

  Klimaet er overbejdende kontinentalt, med korte, varme og tørre sommertilstande. Særligt i den nordvestlige del af regionen, er der betydelig indflydelse fra Atlanterhavet. Nedbørsmængden er sparsom, men Duero-floden har en vigtig rolle med sin hydrerende egenskab.  

  Terroir-forholdene har komplekse og gunstige forskelligheder på tværs af det vidtrækkende Castilla y León. Alt fra en klippe præget undergrund til tørre, golde sletter med beplantning af busk-vine, finder man i området.

  De mange underområder i Castilla Y Leon

  Et relativt nyt DO med sin optagelse i 2007.Området er mest kendt for sine rødvine, men har også et fint udvalg af rosé-vine (Rosado). De primære druer til rødvin er Tinta del Pais (Tempranillo), Garnacha, Mencia og Cabernet Sauvignon. Her er kravet til vinen, at 80% skal bestå af Tempranillo, mens den resterende del skal indeholde områdets andre røde druer. Alkoholprocenten skal minimum være 11,5%. Hvidvinene er primært lavet på Viura og Albillo. Rosévinene skal bestå af 60% Tempranillo og minimum have en alkoholprocent på 10,5%. Man har middelhavsklima med kontinental indflydelse.

  Arribes betyder direkte oversat “ved bredden” og fik også sin DO klassificering i år 2007. Naturen er kendetegnet ved dets dybe dale, hvor Duero-floden løber igennem. Vinmarkerne langs floden nyder godt af mikroklimaer, hvor middelhavsklimaet akkompagneres atlantisk indflydelse. På det flade plateauer, er klimaet mere kontinentalt med varme somre og begrænset nedbør. Vinene laves på primært på Tempranillo, Mencia, Garnacha, Juan Garcia, Rufete, Malvasia, Viura, Albillo og Verdejo.  

  Blev DO i 1991 og har to de rødvinsmastodonter som naboområder - Ribera del Duero og Toro. Man har oprindeligt produceret rødvin, men naboerne var et skridt foran. Derfor begynde man at satse meget på rosévine - og det med succes. Klimaet er kontinentalt med med indflydelse fra Atlanterhavet. 

  Læs om de enkelte områder på de dedikerede vinskolesider.

  Ribera del Duero - Læs mere

  Rueda - Læs mere

  Bierzo - Læs mere

  Toro - Læs mere