• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • Enormt spændende vinområde, der udvikler sig med raketfart disse år. Kendetegnet for sine elegante frugtdrevne rødvine på Mencia-druen, der er blevet omtalt “Spaniens Pinot Noir”. Hvidvinene er typisk mundvandsfremkaldende på Godello-druen med smag af citrus, pære, grapefrugt og et flot syrepræg. Bierzo - et område alle bør blive bekendte med hurtigst muligt!


  Bierzo generelt

  Tilbage i tid har mange små vinbønder i området solgt deres druer til større kooperativer, hvor de enten ikke har villet, eller været i stand til at vinificere deres egne vine. Den tendens er de sidste 20 år vendt helt på hovedet, hvor vinmagerne bobler af lyst, nysgerrighed og eksperimenterende skabertrang.

  Bierzo er et af de spanske områder, der virkelig bobler og syder med nye stilarter, genoptagelse af de bedste ting fra gamle metoder og legende re-introducering af gamle druesorter. Det elegant, levende og meget interessant vin der kommer ud af området i disse tider. 

  Druesorten, Mencia, har fået en renæssance i Bierzo og det er noget der har vakt opsigt på de internationale markeder. Vinene der produceres på Mencia kan være fremragende og udvise både kompleksitet, personlighed og stor karakter i glasset. Der arbejdes meget med at bringe frugten frem i vinene og på den måde bestræbelsen på friskhed og syre med en elegant struktur. Mencia-druen excellerer på de mineralske og granit- og skifferholdige bjergskråninger, hvor den virkelig tager smag af de omgivelser den vokser i.   

  Vinene har deres helt egen unikke personlighed, og noterne balancerer typisk på line mellem syrlige kirsebær, mørke bær, granatæble, blomster, krydderier og lakrids. Ikke nødvendigvis de smage der har kendetegnet Spanien udadtil i mange år. Nogle af de største vinanmeldere har endda kaldt betegnet Mencia som “den spanske pinot noir”. 

  Bierzo er placeret i den nordvestlige spanske region Léon og blev officielt klassificeret DO i 1989. Pilgrimsruten, caminoen, der ender i Santiago de Compostela tager dig lige igennem det smukke landskab og vinmarkerne er på turen din indbydende guide.

  Vinene kan som i alle andre områder have vidt forskelligt udtryk, alt efter den stil vinmageren søger at få frem i vinen. Vinene på mencia har typisk et højt indhold af syre og tannin, som gør sig fremragende til saltet og grillet rødt kød. Svinekød er ligeledes et ideelt match, ligesom tapasanretninger (skinker, pølser og oste) står perfekt til den elegante Mencia. Og endeligt er retter med svampe og cremet konsistent ledsaget fortrinligt rødvinenes tanninholdige struktur. 

  Hvidvinene på godello sammenlignes af nogle med Chardonnay, som både kan have en frisk og ren stil, mens de også med fadlagring kan opnå en elegant, men smørfed karakter. 

  Vinene uden fadpræg står flot til hvide fisk, salater, krebs, skaldyr og tapas. Når fadpræget spiller ind i vinens karakter, er federe fisk som laks og svampebaserede retter som eks. risotto himmelske matches.

  Bierzo - Terroir & Klima

  Bierzo er et bølget og bjergrigt område med vinmarker spredt ud over et stort område. Vinmarkerne gror på bjergskråninger i højden og i nede dale og på fladland. Der er mange små parceller, som hver i især kan have deres helt egen identitet. Vinmarkerne står i 500-800 meters højde, hvor jordbunden er veldrænet og rig på skiffer og granit.

  Området er særligt begunstiget af en masse små mikroklimaer, som påvirker druerne positivt. Modningen sker moderat og langsomt, hvilket betyder druerne kan opnå nogle fantastisk nuancer. Klimaet er mildt og under positiv indflydelse af høj fugtighed ude fra Galicien.

  Det kan siges meget kort: granit- og skifferholdige bjergskråninger

  Druer og vinproduktion i Bierzo

  Druesorten, Mencia, har fået en renæssance i Bierzo og det er noget der har vakt opsigt på de internationale markeder. Vinene der produceres på Mencia kan være fremragende og udvise både kompleksitet, personlighed og stor karakter i glasset. Der arbejdes meget med at bringe frugten frem i vinene og på den måde bestræbelsen på friskhed og syre med en elegant struktur. Mencia-druen excellerer på de mineralske og granit- og skifferholdige bjergskråninger, hvor den virkelig tager smag af de omgivelser den vokser i.  

  De to klart mest anvendte druer er Mencia og Godello, som begge er blevet et symbol for området. Mange vinmagere producerer vine på udelukkende de to druer, mens nogle få blander andre af nedenstående hjælpedruer i. 

  Røde:Mencia og Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet)

  Hvide:Godello, Doña Blanca, Malvasia og Palomino.

  Når der tales om Bierzo og alle de positive vinde der blæser over området, er særligt to skikkelser værd at nævne. 

  Álvaro Palacios har med virke i både Priorat, Rioja og Bierzo haft indflydelse på den spanske vinscenes øst- og vestfront. Det er ganske enkelt imponerede, hvordan han sammen med nevøen Ricardo Pérez, har løftet Mencia druen i området til nye højder og undervejs lært fra sig til de lokale vinbønder. 

  Den anden personlighed er Raul Pérez, som et blevet et kult ansigt udadtil for sit arbejde med at forløse Mencia-druens potentiale. Han arbejder ekstremt analyseret med terroir og går i dybden med den enkelte marks forudsætninger for at kunne frembringe den bedste vin. Han fungerer som en konsulent for flere vinbønder, hvor hans elegante touch ikke er til at tage fejl af i vinene. Hans rødvine er oftest drevet af frisk frugt og et højt, men velintegreret, syrepræg. Raul er en meget anerkendt mand i Spanien for hans særlige evne til skabe udtryksrige vine.