• Add description, images, menus and links to your mega menu

 • A column with no settings can be used as a spacer

 • Link to your collections, sales and even external links

 • Add up to five columns

 • 6. December - Hvorfor egentlig spansk vin?

  3 minutters læsetid

  Det er et rigtig fint spørgsmål - og et vi ofte bliver stillet med nysgerrighed.

  Du har måske din egen opfattelse af, hvad spansk vin er. Det havde vi også, men den har i den grad ændret sig de senere år. Vi oplever mange forskellige opfattelser, alt efter hvor vi bevæger os hen og hvem vi taler med af kunder, venner og bekendte. 

  Svaret vi kan give, er flerdimensionelt. Det vil vi i dagens afsnit gerne dele med dig.

  🍇  En forkærlighed for landet, maden og kulturen rettede ganske naturligt vores nysgerrighed mod Spanien i sin begyndelse. Vi startede vel for alvor med at nørde spansk vin - og vin i det hele taget - tilbage i studietiden i Aarhus (2010-2013). Det er blevet til flere rejser dertil, hvor vin og gastronomi altid har været ledestjernen. Den spanske livsstil, den lange tradition for vinhistorie dateret tilbage til romertiden, forskellige mentaliteter fra nord- til syd og vi kunne blive ved.. Spanien har bare hele pakken - og særligt når det kommer til vin.

  🍇. Unikke små vingårde der er begyndt at producere deres egen vin, frem for tidligere at sende alle deres druer til de store kooperativer. Det er en af de særligt spændende ændringer, som bringer en masse virkelig spændende til markedet. Majoriteten af JAMAS Wines vinleverandører er så små, at vi er de første der bringer dem på det danske marked. Danmark er et lille land, men alle i Spanien ved, hvor store vinforbrugere vi er, og hvilken betydning vi lægger gastronomi og vin.   

  🍇. Ekstrem mangfoldighed på vinscenen - både ift. vinbønder, vintyper og områder gør i vores øjne Spanien til et af de absolut mest interessante vinlande i Europa. Alle kender Rioja og Ribera del Duero, men stadig har mange til gode at opleve de elegante, levende og friske bjergvine fra det grønne nordvestlige hjørne, Galicien. For at nævne et par få, har JAMAS Wine en mission om, at introducere smagen af de fremadstormende områder, som f.eks. Bierzo, Ribeira Sacra og Rias Baixas. Der er mange flere - tag et kig i vores filtre på hjemmesiden hvis du har lyst.

  🍇. Præference for deres vine og druer - naturligvis. TempranilloMencia - Souzon - Graciano - Godello - Albariño - Viura - Mazuelo - Macabeo - Alicante Bouschet - Pinot noir - Malvasia - Verdejo. Og mange, mange flere. Men det interessante er, at nogle af de absolut bedste vine vi har smagt, stammer fra områder og druer vi aldrig havde smagt for bare 3 år siden. Det er det vi kalder Det nye Spanien.

  🍇  Drevet af de nye spændende tendenser der sker overalt på vinscenen i Spanien. Det er som om, man har genopfundet sig selv. Traditionelle områder som Rioja, der også høster 97 Tim Atkin points (!) for deres moderne friske bjergvine. Det er jo spændende - og det åbner nogle døre, der virkelig skaber en forfriskende diversitet i smagen. Er du til traditionelle vine med fadpræg? Er du til moderne, friske, frugtige vine? Vi vil elske at hjælpe dig med at finde din nye yndlingsvin fra Spanien - sandsynligvis fra en vinbonde du ikke kender - og et område du aldrig havde drømt om. Det er visionen hos JAMAS Wine.

  🍇  Høj kvalitet for pengene både når det kommer til hvidvin og rødvin. Som et af de største internationale mad- og vinmagasiner siger: "Whether you are looking for a white, red or sparkling, Spain pretty much covers it, when it comes to value". Vi kunne ikke være mere enige.

  Hermed nogle af de overvejende grunde for, at JAMAS Wine koncentrerer sig om nichen; spansk vin. 

  Vi læses ved i morgen, hvor det allerede er d. 7. december...